22 Ekim Haftasında Gökyüzü...


24 Ekim Boğa Burcu Dolunayı  


Sabit niteliğin toprakları Boğa burcunda gerçekleşecek dolunay; maddi manevi güvenlik alanlarımızda sarsıntı yaratmaya aday görünümde..  Sahip olduklarımız, bize güven veren şeyler, kazançlarımız, paramız, ilişkimiz..  İnatla bağlandığımız, kopmak istemediğimiz, değişime ve yeniliğe açık olmadığımız her ne varsa dolunay haftasında kriz ortamı oluşabilir.  Duygusal dalgalanmalar, kadınlardan kaynaklanan sorunlar, uykusuz geceler..  Her türden ilişkimizde sadakatin ve bağlılığın sınanacağı dolunayda hiçbir şey gizli kalmayabilir.  Geçmişte ilişkide olduğumuz kişilerle ilgili de şaşırtıcı haberler alabiliriz.  İlişkiler konusunda bol sürprizli dolunay; bitmez dediğimiz ilişkileri sansasyonel şekilde bitirebilecekken, olmaz dediğimiz kişileri bir arada görebiliriz. Özellikle sanat ve spor camiasında şaşırtan veya skandal yaratabilecek ilişkiler ön planda.  Finansal konularda da beklenmeyen ödemeler, gelirlerin düşmesi, ani harcamalar dolunayın diğer parçası… Bireysel haritalardaki yerleşimlere göre bazılarımız için beklenmeyen bir anda gelen aşk, ümitsiz bir ilişkinin geri dönüşü, maddi fırsatlar, iş teklifleri, unuttuğumuz bir alacağın şaşırtıcı bir şekilde gelmesi an meselesi..  Ancak Uranüs’ün işin içerisinde olduğu dolunayda aniden hayatımıza gelen fırsatları sorgulamak, gitmek ve bitmek isteyen kişi/koşullara esnek davranmamız gereken günlere gidiyoruz..  Sabit burçlar Boğa-Akrep-Aslan-Kova ve bu burçların 0-5 derece aralığında gezegen yerleşimi olanların daha çok etki alabilecegi bir süreçtir..
24 Ekim'de Uranüs etkisinde yaşayacağımız dolunay yaklaşan ve uzaklaşan 1 hafta boyunca toprağı sarsabilir..  Depremler, toprak kaymaları ve olumsuz hava şartlarının yanı sıra uçaklar ile ilgili problemler, internet ve elektrik ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir..  Dolunay; geçmişte İran'da düşen ve 11 kişiyi kaybettiğimiz Başaran Holding uçağı ile ilgili yeni gelişmeleri de ortaya çıkabilir. 
24 Ekim Boğa burcu dolunayında başta boyun ve boğaz bölgemiz ile ilgili rahatsızlıklar; ses kısılması, boğaz ağrıları, guatr, tiroid, boyun tutulmaları öne çıkabilir.  Bunların dışında retro Venüs’ün de ön planda olduğu dolunayda üreme organları rahatsızlıkları, hormonlar ile ilgili dengesizlikler, cinsel yollu hastalıklar, cinsellik kaynaklı sorunlar, istenmeyen gebelikler, gebelikte hassasiyetler oluşabilir.  Bulaşıcı hastalıklar ve enfeksiyonlara açık olabileceğimiz bu dönemde ilgili konularda tedavi ve tetkiklerimizi ihmal etmeyip bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmekte fayda var.. 
24 Ekim Boğa dolunayına ilişkiler damgasını vuruyor..  Hali hazırda Venüs'ün retro hareketi devam ederken arka planda yürütülen, gizli ilişkiler ortaya çıkabilir. Hiç "olmaz" dediğimiz birliktelik ve ayrılıklar bu dönemde bomba etkisi yaratabilir. Ayrıca ilişkiler içerisinde "cinsellik" ve "para" temaları dikkat çekici..  Gerek bireysel gerek toplumsal anlamda ilişkiler alanında şaşırtıcı olayları öne çıkarabilecek dolunay; göz önündeki tanınmış kişiler, sanat ve spor camiasında yaşanan ilişkiler veya kirli ilişkiler ile çok konuşturabilir.  Özellikle kadınların başına gelebilecek olaylar, kadınların tartışmaları/davranış ve açıklamaları sansasyonel durumlara sebep olabilecek gibi..  Ayrıca tanınmış kişiler, sanatçılar ve özellikle kadınlar ile ilgili (gerek ülkemiz gerek başka ülkelerden) kaza ve kayıp haberleri de duyabiliriz.  Kadının kadına verebileceği zararların boyutunu gözler önüne serebilir Boğa dolunayı..  Diğer taraftan Venüs'ün retro pozisyonu çocuklar, gençler ve kadına yönelik cinsel taciz ve tecavüz gibi olaylar toplumsal tepkilere yol açabilir.  Her durumda fazlaca konuşabileceğimiz, sosyal medyada da ses getirebilecek günlerin ayak sesleri yaklaşmakta..  Dolunay haftasında Demet Akalın, Danla Biliç, Melanie Trump, Cem Yılmaz gibi ünlüler de mercek altında.. 
 Akrep burcundaki Venüs’ün Ekim ayı başından bu yana yavaşlaması, durması ve gerilemesi derken, finansal olarak gerilemeler de yaratmış olabilir.  Bu dönemde beklenmeyen ödemeler, gelirlerin azalması, öngörülemeyen harcamalarla karşılaşmış olabiliriz.  Gerek toplumsal gerek bireysel olarak Venüs’ün gerilemesi ekonomik anlamda dalgalanma ve daralmalara sebep olan bir semboliktir.  Hal böyleyken önümüzde maddi kaynakları, sahip olduğumuz parayı, üretip kazanca çevirdiklerimizi ve finansal konuları sembolize eden Boğa burcunda sürprizli bir dolunay yaşayacağız.  Dolunay haritasında Satürn’ün önemli desteği bireysel haritalarımıza göre bazılarımız için maddi anlamda bir anda gelebilecek şans ve fırsatları kalıcı hale getirebilecek nitelikte.  Dolunay haftasında yeni bir işe başlamak, ortaklaşa mal ve kazançlarda artış, miras/nafaka/tazminat gibi hak edişler, devletten ve güçlü/otorite kişilerden gelebilecek kazançlar, alacaklar, gelecek plan ve projelerimizi somut hale getirmek, topraktan elde edilebilecek kazançlar, arsa ve toprak alım satımı, toprağa yönelik işler gibi konularla olumlu etkilerle karşılaşabiliriz.  Ancak yine dolunay süresince maddi konularda dürtüsel davranışlardan, düşünmeden yapılacak harcamalardan sakınmakta fayda var.  Retro Venüs dolunaya eşlik ederken yine bireysel haritalarımıza göre bazılarımız için geçmişten unutulmuş borç ve cezaları, aniden oluşabilecek ödemeleri, ortaklasa kazançlarda yaşanabilecek pürüzleri, alacakların aksamasını, maddi konularda yaşanan sorunlar sebebiyle işten ayrılmaları ve astarı yüzünden pahalıya gelebilecek alışverişleri gündeme getirebilir.
Venüs'ün Akrep burcundaki retro hareketi devam ederken her türden ilişki boyut değiştirebilir.. Boğa dolunayı ile birlikte ortakliklar, ilişkiler ve evlilikler sarsılmaya aday görünümde.. Özellikle Sabit burçların daha sağlam ve değişen şartlar karşısında esnek olması gereken bir haftaya gireceğiz..
Gökyüzünün ışıkları Ay ve Güneş’in karşı karşıya geldiği bu göksel olayın en yoğun dünyevi yansımalarını dolunay tarihine yaklaşan/uzaklaşan üç gün şeklinde deneyimleyebiliriz Astrolojik olarak Ay sıvıları yönettiği için dolunay dönemlerinde suların yükselmesi söz konusu Büyük bir bölümü su ile kaplı olan vücudumuzda da sıvı oranı Ay’ın evreleri ile paralel ilerlemektedir. Dolunaylar, vücut sıvılarımızın en yüksek düzeyde olduğu dönemdir. Dolayısı ile toplanan sıvılar dolunay dönemleri üzerimizde gerginlik ve huzursuzluk yaratabilir. Kafa bölgesinde toplanan ödem beyin bölgesine basınç uyguladığından dolayı gerginlik ve öfkeye sebep olup etrafta “kurt adam” misali gezmemize yol açabilir Astrolojik olarak kadınlar, anne, geçmiş, bilinçaltımız, psikolojimiz, duygularımızda Ay’ın yönetimi altındadır. Bu yüzden dolunay dönemlerinde duygusal dalgalanmalar, gözyaşları, hassasiyetler, ruhsal durumlar, sezgiler ve duygusal tepkilerde yükselebilir. Kimi zaman yalnız kalmak, uyumak ve inzivaya çekilmek isterken kimi zaman aşırı duygusal tepkiler verebiliriz. Dolunaylar geçmişteki konuları da ön plana çıkartıp özlem duymamıza sebep olabilir.Ayrıca bu dönemde uyku problemleri, rüyalar ön plana çıkabilir Dolunaylar; hayatımızda kapalı kalmış alanlara ışığını yansıtır. Uzun zamandır görmediğimiz, görmek istemediğimiz veya üzerini örttüğümüz konuları gündeme getirirler Aslında gök olaylarının hiçbirimize kastı yoktur. Tüm gezegen hareketleri yaşam kalitemizi, farkındalığımızı arttırmak adına tasarlanmıştır Bazen olaylar kontrolümüz dışında geliştiği için bir kaos ve karmaşaya sebep olabilir. Bazı insanları ve olayları hayatımızdan bu dönemlerde çıkarmak durumunda kalabiliriz. Birtakım olaylar ile yüzleşmek o süreçte bize acı verse bile uzun vadede hayrımıza olan olaylardır Diğer taraftan dolunaylar bir süredir üzerinde çalıştığımız veya beklemekte olduğumuz konularda sonuç alma dönemidir.Bazen kontrolümüz dışında gelişen sonlanma ve bitişler yaşarken bazen kendi irademizle bir sonlanma yaratabiliriz Bu dönemlerde önemli olan olaylar sakin kalıp değişen şartlara uyum sağlayabilmektir.Dürtüsel ve öfkeli davranmadan esnemeyi başarmak gergin etkileri en aza indirgeyebilir.





Share:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz Gönderildi